سارا بِکر شیمی دان آزمایشگاه ملی لارنس لایومور

پلیمر پرینت سه بعدی شده ای که متان را به متانول تبدیل می کند!

این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید:

تکنولوژی های صنعتی موجود برای تبدیل متان به محصولات ارزشمندتر، همچون تشکیل مجدد بخار (steam reformation) در دما و فشار بالا انجام می شوند و به تعداد زیادی از واحدهای عملیاتی نیاز دارند و گستره ای از محصولات را حاصل می کند. در نتیجه، تکنولوژی های صنعتی حاضر کارایی پایین در تبدیل متان برای محصولات پایانی دارند و می تواند فقط در ابعاد بسیار بزرگ اقتصادی باشد.

دانشمندان آزمایشگاه ملی لارنس لایومور (LLNL)  زیست شناسی و پرینت کردن سه بعدی ترکیب کردند برای ساخت اولین راکتوری که می تواند به طور پیوسته از متان، متانول را در دمای و فشار محیط ایجاد کند.

سارا بِکر شیمی دان آزمایشگاه ملی لارنس لایومور
سارا بِکر شیمی دان آزمایشگاه ملی لارنس لایومور

این تیم آنزیم ها را از متانوتراپ ها (باکتری که متان را می بلعد) جدا کردند و آنها را با پلیمرهایی که آنها را به شکل راکتورهای نوآورانه پرینت کرده اند یا قالبگیری کرده اند، مخلوط کردند. سارا بِکر (شیمی دان LLNL و مدیر پروژه) ادعا نموده است که این آنزیم، 100 درصد فعالیت خود را درون پلیمر حفظ نموده است. بعلاوه وی افزوده است که پلیمر دارای آنزیم پرینت شده بسیار انعطاف پذیر برای توسعه های آینده است و برای گستره وسیعی از کاربردها، خصوصا آنهایی که دارای واکنش های گاز-مایع هستند ، مناسب است.
جوزف استولاروف (دانشمند محیط زیست تیم) بیان کرد که تاکنون، بیشتر راکتورهای زیستی صنعتی، تانک های دارای همزن بودند که برای واکنش های گاز مایع ناکارآمد هستند.

رزین پیش پلیمر-پروتئین
رزین پیش پلیمر-پروتئین
پلیمر پرینت شده سه بعدی جدید
پلیمر پرینت شده سه بعدی جدید

تفکر پرینت آنزیم به درون یک ساختار پلیمری مستحکم در را برای انواع جدیدی از راکتورها با خروجی بالاتر و مصرف انرژی پایین تر باز می کند .
این تیم دریافتند که این پلیمر پرینت 3 بعدی شده می تواند در سیکل های متعددی مجددا استفاده شود و در غلظت بالاتر از آنچه که با روش های دیدگاه مرسوم آنزیم پخش شده در محلول امکان پذیر است، استفاده شود. اطلاعات بیشتر در:
Printable enzyme-embedded materials for methane to methanol conversion. Nature Communications, DOI: 10.1038/ncomms11900

این مطلب را هم بخوانید:  Toray با ایرباس A380 در اوج پرواز می کند

ترجمه شده توسط: مهندس مسعود طایفی

2 comments

    1. با سلام واحترام،
      در حقیقت سالهای اخیر با استفاده از آنزیم های موجود در باکتری ها و ترکیب آن با پلیمرها و سپس پرینت سه بعدی آن غشاها یا واسط هایی ساخته می شود که در مقیاس کوچک کار کارخانه ها انجام دهد. همانطورکه در متن آمده، صنایع بزرگ برای با صرفه بودن به سرمایه برای ساخت واحد های در مقیاس بزرگ دارند و در نتیجه خیلی از مواقع ساخت آنها غیر معقول است ولی در اینن تحقیق این آنزیم که فعالیت خود را 100 درصد در پلیمر حفظ کرده با گرفتن گاز متان، تولید متانول می کند.
      امیدوارم مطلب را رسانده باشم.
      با تشکر

Leave a Reply

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *