سهم بازار برای رزین های گرمانرم با بازار رو به رشد کامپوزیت ها، گسترش یافته است. به عنوان مثال، بازار خودرو به دنبال راه حل های جدید برای ساخت وسایل نقلیه سبک تر و حجم تولید بالا است.
بعضی از کاربرد های کامپوزیت های گرمانرم در صنعت خودرو شامل فریم صندلی، نگه دارنده باتری، تیرک پشت سپر ، کفی صندوق عقب، جلوبندی، قاب محافظ موتور، رکاب خودرو و سینی زیر موتور را شامل می شود. در بسیاری از موارد، رزین های گرماسخت، مانند اپوکسی ها، برای این کاربرد رضایت بخش نیست و در نتیجه، افزایش علاقه به استفاده از مواد گرمانرم به وجود آمده است.
مزایای استفاده از ترموپلاستیک ها در برابر گرماسخت ها
در مقایسه با رزین های گرماسخت، دو مزیت عمده برای استفاده از گرمانرم ها در کامپوزیت وجود دارد. اول این است که بسیاری از رزین های گرمانرم یک مقاومت به ضربه افزایش یافته نسبت به مواد گرماسخت نظیر خود دارند. در برخی موارد، تفاوت به بزرگی 10 برابر مقاومت در برابر ضربه است.
مزیت عمده دیگر کامپوزیت های گرمانرم توانایی برای شکل دهی مجدد است. هنگامی که گرما و فشار الیاف تقویت کننده را با یک رزین گرمانرم آغشته می کند، یک تغییر فیزیکی به جای یک تغییر شیمیایی رخ می دهد. این اجازه می دهد تا کامپوزیت ها گرمانرم مجددا شکل دهی می شوند. به این ترتیب، کامپوزیت گرمانرم در پایان عمر خود می تواند بازیافت شود.
معیارهای انتخاب پلیمرها برای گرمانرم
یکی از عوامل کلیدی که عملکرد یک کامپوزیت گرمانرم را تحت تاثیر قرار می دهد پلیمری است که به عنوان زمینه برای مواد کامپوزیت استفاده می شود. عوامل بسیاری وجود دارد که باید در هنگام انتخاب یک ماتریس پلیمری برای استفاده در کامپوزیت های گرمانرم درنظر گرفته شود.
در شماره های بعدی، به ادامه این مبحث خواهیم پرداخت.