امروزه سبک زندگی پرتکاپو به باتري هاي لیتیومی قابل شارژ مجدد، وابسته است . اما به منظور بردن این وسایل ذخیره به سطح بعدي ( براي مثال به منظور پشتیبانی کردن شبکه الکتریکی یا براي کاربرد گسترده در خودروها) آنها به تقویت بالاي ظرفیت نیاز دارند.
به منظور دستیابی به باتري هاي لیتیومی براي عملی کردن کاربردهاي جاه طلبانانه، محققان در ژورنالACS Applied Materials& Interfaces راه حل جدیدي، را گزارش دادند که از اسفنج هاي لیفی کم هزینه و تجدید پذیر تشکیل شده است.
باتري هاي لیتیوم -یون که بیشتر وسایل ما را تغذیه می کنند، هنوز فضاي کمی براي بهبود دارند . اما برخی از کارشناسان پیش بینی می کنند که حتی زمانیکه این باتریها به طور کامل بهینه شوند، هنوز قادر نیستند به قدرت مورد نیاز براي کاربردهاي داراي ابعاد بزرگتر ( همچون به جلو بردن خودرو به اندازه 500 مایل در یک شارژ) برسند . دیدگاه دانشمندان به منظور فرار رفتن از لیتیوم-یون به سمت لیتیوم- سولفور و دیگر گزینه ها چرخیده است. اما چالش بزرگ براي تجاري سازي این تکنولوژي ها باقی مانده است :
متلاشی شدن کاتدها در طی زمان (که به تدریج سبب کاهش ظرفیت می شود).
Shanqing Zhang ,Yanglong Hou Liu, Li-Min و همکارانشان می خواهند تا روشی براي پایدار کردن این تغییرات بیابند .
این محققان لایه سد کننده از کربن به شدت رسانا و متخلخل مشتق شده از اسفنج لیفی ایجاد کردند. غشاء مشتق شده از لیف از حل شدن کاتد در باتري هاي لیتیوم-سولفور، لیتیوم-سلنیوم و لیتیوم -ید، ممانعت کرده است. لازم به ذکر است که براي هرکدام از این سه نوع، بارها و بارها در طی 500 تا 5000 سیکل این نتیجه حاصل شد. این محققان بیان کردند که کربن اسفنج لیفی می تواند همان پیشرفتی باشد که براي حرکت به جلو این باتري ها با هزینه کم لازم است.
ترجمه شده توسط تیم پلیمرپلاس (Polymerplus.ir)
انتشار مطالب با ذکر نام پلیمرپلاس و لینک این صفحه بلامانع است.