![پاسخ به سوالی از دوستان در مورد ثبت اختراع](http://polymerplus.ir/wp-content/uploads/2020/03/Ekhtera.jpg)
اخیرا یکی از دوستان سوالی در مورد ثبت اختراع پرسیده بودند که سعی می کنم در این جا، توضیحاتی را برای همه دوستان ارائه نمایم شاید سوال دیگر دوستان هم باشد.
در ابتدا لازم می دانم برای دوستان عزیز بیان کنم که شما می توانید پس از اتمام پروژه کارشناسی ارشدتان، در صورت یکتا بودن موضوع آن یا حتی یکتا بودن نتایج به دست آمده، برای ثبت اختراع اقدام نمایید. بله درست متوجه شدید! ثبت اختراع که حتما نباید برای ساخت تجهیزی باشد، برای ساخت مواد جدید پلیمری هم عست.
شاید سوال برایتان پیش بیاید که چه موقع می توان برای ثبت اختراع کنیم؟
بهترین زمان، پس از اتمام پروژه (از لحاظ تئوری و عملی) است.
البته اگر بخشی از پروژه را می خواهید ثبت اختراع کنید، اتمام آن بخش کافی (از لحاظ تئوری و عملی) است.
البته تذکر مهم:
قبل از ارسال مقالات برای ژورنال (چه داخلی و چه خارجی) حتما اقدام به ثبت اختراع نمایید. زیرا پس از چاپ مقاله معمولا ثبت اختراع و حفاظت از منافع آن معنایی ندارد. البته همان ثبت نام اولیه، کافی است و نیازی نیست منتظر آمدن برگه ثبت اختراع باشید.
برای ثبت نام چه باید کرد؟
تعدادی فرم وجود دارد که شما باید آنها از واحد مالکیت فکری دانشگاه تان دریافت و پر نمایید. البته در اکثر مراکز آموزشی، این فایل ها به صورت الکترونیکی ذیل تیتر معاونت پژوهشی وجود دارد.
به عنوان مثال: پژوهشگاه پلیمر اینگونه است.
آیا لازم است هزینه ای برای ثبت اختراع پرداخت کنیم؟
لازم به ذکر است که به شما دوستان عزیز بگویم که این کاملا به مرکز آموزشی شما بستگی دارد.
در اکثر مراکز آموزشی (دولتی) به دلیل اینکه خودشان را مالک 100% می دانند و شما و اساتیدتان را فقط به عنوان مخترع می شناسند، هزینه ثبت اختراع را خود مرکز می دهد.
به عنوان مثال: پژوهشگاه پلیمر اینگونه است.
تذکر مهم: اگر با این قضیه مشکلی با دانشگاه دارید به صورت جدا از دانشگاه اقدام نکنید، چون دانشگاه می تواند شکایت کند.
البته برخی از دانشگاه های دیگر (حتی دولتی) اصلا براشون ثبت اختراع مهم نیست و حمایت مالی نمی کنند و حتی واحد مالکیت فکری ندارند.
ارائه شده توسط: مهندس مسعود طایفی